Lungul drum spre TIFF

Anul ăsta, drumul meu spre TIFF a inclus un ocol considerabil, prin Viena, pentru o filmare scurtă de tot. So, încărcat cu un somn de câteva ore după nunta soră-mii, am fugit să fotografiez o repetiție la Arcub, iar după asta am mai avut timp doar să-mi iau bagajul și s-o tai spre aeroport. După ce-am calculat datele problemei și mi-am dat seama că n-am când să schimb bani, am ajuns la limită pentru check in and all.

Ajuns în Viena, am luat-o la picior, că nu mai văzusem orașul de aproape 10 ani. Mi-am făcut check in la hotel și am ieșit cu cardul în buzunar (și-atât). Nu știu cum am făcut, dar am avut un dialog în germană cu chelnerul unei cafenele de lângă Operă. M-am trezit foarte devreme, am băgat un mic dejun să mă țină și m-am dus la filmare. L-am cunoscut pe Daniel Spoerri, el era subiectul. Recomand să băgați un ochi foarte atent peste munca artistului ăstuia de 86 de ani, care a părăsit România acum 3 sferturi de secol.

Processed with VSCO with a9 preset

Omul vorbea cu atâââta pasiune încât m-am pornit spre gară în ultima clipă. Am luat un taxi de pe stradă uitând că n-am cash, doar MasterCard. No problem.

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Tot cu cardul mi-am luat și biletul de tren până în Budapesta și m-am și ghiftuit c-o bere și ceva de ronțăit. În Budapesta am petrecut 4 ore, și chiar dacă aș fi avut euro la mine, la forinți nu m-aș fi gândit cu 24 de ore înainte, dar m-am descurcat.

Processed with VSCO with b6 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Am găsit un minibus care mergea spre Oradea. Tot drumul ăsta de întoarcere era impro, deci mă bucuram de orice mijloc de transport care mă aducea mai aproape de Cluj și de TIFF. Revenind la minibus, peste drum de el era parcată o Dacie roșie cu număr de Budapesta :D.

IMG_7575

Am dormit tot drumul, vreo 4 ore până în Oradea, iar șoferul a fost suficient de drăguț să mă lase în fața gării, de unde trenul îmi pleca în 12 minute.

Processed with VSCO with m5 preset

Dacă până aici îmi plăcuse spontaneitatea și aventura, acum mă bucuram de lucrurile pe care le știu bine și de care îmi era atât de dor. Confortul unui tren cu vagoane de clasa a II-a și geamurile ușor prăfuite în lumina răsăritului. Trenul meu a avut o întârziere de 20 de minute, așa că am ajuns la ședința foto pentru 10 pentru film cu un sfert de ore înainte de programare, la 8:25. Am trecut super fulgerător pe lângă restul populației care ajungea la TIFF odată cu mine.

Processed with VSCO with j5 preset

IMG_7318

În taxi m-am gândit la cum m-a ajutat MasterCardul să ajung la timp din Viena, ca după aia să-mi dau seama că tot MasterCard ajută Festivalul TIFF de 10 ani. Revin și cu povești despre atmosfera de aici.

Leave a Note

Your email address will not be published.