Divan, la Cetate

Prima oara am ajuns la Cetate in primavara lui 2013 si cu ocazia asta am inteles foarte usor ce e cu primul capitol din orice a scris Cehov. Fiecare face ce vrea, te plimbi, citesti, te uiti la Dunare, inoti in Dunare, canti sau te odihnesti in ce fel vrei tu.

La sfarsitul verii m-am intors pentru Divan Film Festival. Intarziind cateva ore bune, locurile de cazare din casele de pe pamant se epuizasera, asa ca am fost cazat pe Dunare, in ponton. Macar pentru asta si tot stiam ca o sa ma intorc si in 2014 (dar defapt erau mult mai multe motive pe care o sa le dezvolt mai jos).

Numele complet al festivalului este “Divanul degustatorilor de film si arta culinara”, deci am amintit deja doua motive. Filmele pe care le poti vedea la Divan fac parte dintr-o nisa destul de speciala, Balcani. Despre arta culinara…mancarea gatita acolo de catre bucatarii invitati sau de gazda Mircea Dinescu mi-a oferit emotii nou-noute.

Anul asta au venit ceva mai multi oameni decat la alte editii, asa ca s-a stat destul de mult si la cort, intr-un spatiu amenajat foarte fain (eu am stat din nou pe ponton). Lumea a putut participa dimineata la atelierele de actorie aduse de la Ideo Ideis.

Am cunoscut la festivalul asta oameni care in scurt timp mi-au devenit dintre cei mai apropiati. Probabil avem aceleasi gusturi. Ne place Mambo Siria pe care stim ca ii ascultam live in ultima seara de festival si ne place mancarea de acolo.

Mult mai relevant decat ce am povestit eu mai sus: http://www.portcetate.ro/?avada_portfolio=divan-film-festival_MG_3738_MG_3599_MG_3484_MG_3326_MG_3314_MG_3298_MG_3296_MG_3015_MG_2916_MG_2915_MG_2902_MG_2748_MG_2677_MG_2627

Leave a Note

Your email address will not be published.