25 de ore de teatru non stop

Una dintre cele mai tari idei de abordare a publicului de teatru am intalnit-o in Sibiu, acolo unde de 4 ani se organizeaza un maraton care sare de 25 de ore de spectacole.

Am auzit despre 25 de ore de teatru non-stop putin dupe editia din 2013 si mi-a parut rau ca am ratat evenimentul, asa ca inca de prin noimebrie anul trecut am avut grija sa imi rezerv un loc in primul rand pentru aprilie 2014. Daca tot sunt aici, va recomand de pe acum editia de anul viitor – 25-26 aprilie.

Am văzut cu ocazia asta unul dintre cele mai bune, intense, curajoase si importante (zic eu) spectacole de anul trecut – Parallel, regizat de Ferenc Sinko si Leta Popescu, cu Lucia Marneanu si Kata Bodoki-Halmen. M-am mai bucurat de Ma scoti din sarite, Variatiuni la inventiuni Op. 2, Alter EgoWake up and Smell the Coffee, Operele complet prescurtate ale lui W.S., Cehov, 3 drame ridicole, LSD Theatre Show si au mai fost…destule.

M-am dus acolo setat sa imi testez limitele, spunandu-mi ca daca o fac pe asta, fotografii non stop 25 de ore, fara somn, fara pauza, nu mai e cazul sa imi fie frica de oboseala. Surpriza a fost mare, toata noaptea am batut centrul istoric al Sibiului fugind de la un spectacol la altul. Cu un zambet cat toata fata si cu foarte multa energie salutam public cu care faceam schimb de sali de teatru. Nu am schitat nici macar un inceput de cascat, nici de oboseala intre spectacole si nici de plictiseala in timpul lor.

Dimineata s-a strans gasca mare, oameni invitati sa joace, public, si s-a intamplat o incalzire mare, in Piata Mare. (Abia dupa incalzire am inceput sa simt ca ma ia somnul). Am terminat totusi festivalul fotografiind, dupa 27 de ore si jumatate.

Sunt decis sa imi fac o traditie din a fotografia jucaria asta frumoasa. Uite ce a iesit anul asta:

 

Operele complet prescurtate ale lui W.S.

IMG_5732

 

Parallel

IMG_6051 IMG_6108 IMG_6121 IMG_6139

 

 

 

Alter Ego – Imago MundiIMG_6354

 

Wake up and smell the coffeeIMG_6584

 

 

încălzire

IMG_6914 IMG_6999

IMG_7097

 

Cehov, 3 drame ridicole

IMG_7179

 

Variatiuni la inventiuni Op.2

 

IMG_6506

LSD Theatre Show

IMG_7415 IMG_7474 IMG_7543

Leave a Note

Your email address will not be published.