10 ani 10 foto

Mă tot gândesc de câteva zile bune că la sfârșitul lunii ăsteia se împlinesc 10 ani de când apăs pe butoane și fac poze. A fost la sfârșitul clasei a 10-a aparatul colegului meu de bancă, un Olympus mic și digital. Îl aducea la școală, iar eu, cum mă chinuiam deja de vreo 5-6 ani să mă exprim artistic (chitară, teatru, poezie), am început să fac poze, cu blitz, prin clasă, colegilor. După câteva luni, tatăl meu și-a luat un Konica Minolta, digital, evident, 4 mega pixeli, niște culori calde, să le pui pe rană, nu alta! Eu nu aveam voie să pun mâna pe aparatul ăla, motiv pentru care fix asta făceam. M-a prins începutul vacanței de vară cu aparatul ăsta în mână. Ieșeam dimineața prin oraș și mă întorceam înaintea lui taică-miu, puneam aparatul la locul lui.

Îmi făcusem cont pe deviantart.com, am strâns gașcă și am început să ieșim împreună. Învățam unii de la alții. De la starwink (Raluca Mitarcă), de exemplu, am învățat încă din primele două săptămâni că nu trebuie să faci poze cu blitz afară, pe soare.

M-am prins rapid de tot că asta e, fotografia, asta vreau să fac în viață. Au înțeles și ai mei destul de repede că nu e doar un hobby, asta după ce am început să mă sui în tren ba până la Brașov, ba până în vamă, să fac poze. Cred că atunci a început și drumul meu cu trenul.

Mi-am luat eu aparatul meu, un upgrade până la 6 megapixeli. Un kodak pe care l-am tunat cu lentile verzi de ochelari de soare, polarizate; asta ca să obțin culorile alea calde din apaatul lui taică-miu. Fotografiam garduri, culori, texturi de vopsea scorojită. Nu știu exact când și cum am făcut trecerea de la hepikied la Adi Bulboacă.

Până la primul dSLR am trecut printr-un Praktica pe film, una dintre cele mai bune experiențe. După ce mi-am luat 5D-ul de la canon (cu care fotografiez și acum, după 8 ani, cot la cot cu mark II-ul), totul a fost simplu de tot. Îi întâlnisem deja pe Ionuț Staicu, Mihai Bumbu, Iulian Nan, Andrei Dăscălescu, oameni care m-au învățat, m-au crescut și care au avut încredere în mine, m-au suportat. Am început să lucrez singur și să capăt experiență, cam aici sunt și acum, după 8 ani de când lucrez ca fotograf.

Bun, mai jos, imagini, câte una din fiecare dintre cei 10 ani de făcut poze. 2008 2006

2010  2012 DCF 1.0 2014 20152013 2007 2011 2009

Leave a Note

Your email address will not be published.